X
Menu

NAMESTITEV IN PODPORA ZA MLADE LGBTIQ+ OSEBE V STANOVANJSKI STISKI: poziv za sodelovanje pri razvoju mreže kriznih namestitev

Iščemo osebe, ki bi se aktivno vključile_i v razvojno fazo mreže in kasneje tudi nudile_i možnost kratkoročnega bivanja mladim LGBTIQ+ osebam v krizni situaciji, ki potrebujejo začasno bivališče. K sodelovanju vabljene_i odrasle LGBTIQ+ osebe, starši (LGBTIQ+) oseb, podpornice_ki in zaveznice_ki LGBTIQ+ skupnosti, ki želite s svojim sodelovanjem pomagati pri razvoju mreže.

Vabimo vas k prijavi in na prvi informativni sestanek, ki bo v četrtek, 2. 7., ob 17h v prostorih Društva Parada ponosa na Dunajski 10 v Ljubljani.

PRIJAVNICO NAJDEŠ TUKAJ!

Kaj je naš cilj? 

V približno letu dni zasnovati mrežo, prek katere bodo lahko ljudje po vsej Sloveniji ponudili možnost kratkotrajnega bivanja (do 2 tedna) mladim LGBTIQ+ osebam, ki se znajdejo v krizni situaciji in potrebujejo začasno bivališče. V ta proces želimo vključiti vas – osebe, ki bi želele v prihodnosti nuditi namestitve. Skozi ta proces bomo lahko bolje razumele_i vaše potrebe, pomisleke, strahove, pričakovanja ter vse to upoštevale_i pri razvoju mreže.

Istočasno bomo pri Društvu Parada ponosa razvijale_i tudi podporne mehanizme, da bomo mladim lahko zagotovile_i vso potrebno podporo (psihosocialno, pravno-administrativno idr.).

Zakaj to počnemo?

LGBTIQ+ osebe se zaradi diskriminacije in nasilja veliko pogosteje kot druge_i znajdejo v situaciji brezdomnosti ali v kriznih situacijah, kjer potrebujejo začasno namestitev. Mlade osebe so pri tem še posebej ranljive. V Sloveniji nimamo ustreznih socialnovarstvenih storitev in podpornih mrež, ki bi LGBTIQ+ osebam pomagale v primeru izgube doma ali primerne namestitve, zato smo se odločile_i to pomanjkljivost nasloviti s pomočjo skupnosti in zaveznic_kov.

Kaj pričakujemo od vas?

  • Da ste pripravljeni na dolgoročno (večletno) sodelovanje v mreži.
  • Da imate doma na voljo prosto sobo.
  • Da lahko na mesečni ravni namenite prb. 6 ur za sestanke in druge aktivnosti v okviru mreže.
  • Da ste se pripravljeni udeležiti usposabljanja za gostiteljice_je krizne namestitve.
  • Da poznate LGBTIQ+ osebe in teme ali ste sami LGBTIQ+ oseba.

Kaj lahko ponudimo?

Podporo in pomoč na vseh korakih, naslavljanje vaših vprašanj in pomislekov, individualno ali skupinsko delo, redne stike, podporno okolje ter motivirano in prijetno ekipo.

Kako se prijavite?

Izpolnite obrazec, ki je dostopen na povezavi TUKAJ ali nam pišite na info@ljubljanapride.org ali nas pokličite na 040 366 070 (Mateja). Prav tako nas lahko kontaktirate s kakršnimikoli vprašanji.

Font size