X
Menu

Projekt Kultura poniževanja

Temeljni cilj  projekta je povečati prepoznavnost in ozaveščenost o vzrokih in posledicah vrstniškega nasilja – bullyinga in nasilja na spletu – cyberbullyinga, ki ga doživljajo mladi zaradi svoje spolne usmerjenosti in/ali spolne identitete.

Projekt Kultura poniževanja je sestavljen iz razstave grafičnih umetnosti Antonija Karadzoskija in Daniel Arzole in interaktivene delavnice.

 

So dela mladega artivista Antonij Karadzoski, ki uporablja plakate kot orodje za prenos in prikaz lastne izkušnje nasilja in diskriminacije zaradi spolne usmerjenosti, širšemu občinstvu.  Odprtje razstave spremlja osebna izpoved osebe, ki je bila soočena z vrstniškim nasiljem na podlagi spolne usmerjenosti in/ali spolne identitete. Interaktivna delavnica pa je namenjena vsem  obiskovalcem mladinskega centra z namenom ozaveščati  mlade o negativnih posledicah vrstniškega nasilja.

Projekt smo izvajali v Hiši EU, na Mladinstivalu, v Pritličju, v mladinskih centrih Mladi zmaji v Črnučah in Bežigradu,  MC Podlagi Sežana, MC Zagorje, MC Ptuj, v Celjskem mladinskem centru, v srednji šoli Veno Pilon Ajdovščina..

Če želite, da se pri vas organizira interaktivna delavnica in razstava “Kultura Poniževanja” nam to sporočite na info@ljubljanapride.org.

Antonij Karadzoski

Projekt podpirajo Društvo Parada ponosa, Council of Europe in  European Youth Foundation (EYF).

Font size