fbpx
X
Menu
Loading Dogodki

« Vsi Dogodki

  • Ta dogodek je minil.

Vidnost transspolnih oseb: Odprti ustvarjalni prostor

17. marca od 18:0020:00

Enaintrideseti marec je mednarodni dan vidnosti transspolnih oseb. Marčevski dogodki Parada povezuje bodo zato posvečeni raziskovanju vidnosti transspolnih oseb. Na dogodkih se nam bodo pridružile_i gostje_i, s katerim bomo razpravljale_i o vidnosti, dotaknile_i se bomo zgodovine transspolne skupnosti, naredile_i pregled dogodkov, ki so se in se bodo zgodili na 31. 3., ter vam ponudile_i sproščeno vzdušje in odprt prostor, da same_i ustvarite nekaj ob dnevu vidnosti transspolnih oseb. Vabimo vas, da se nam pridružite ne glede na vašo spolno identiteto, da z nami soustvarjate, se učite in aktivirate!
Vabimo transspolne osebe in vaše prijateljice_je na sproščeno odprto druženje. Tokratna Parada povezuje bo izgledala tako, da bomo na kratko pogledale_i, kaj organizacije v Sloveniji pripravljajo na 31. 3., in kako jih lahko podpremo ter kakšne vrste obeležitve so se dogajale v zadnjih letih. Potem vam bomo ponudile_i prostor, da skupaj pripravite nekaj za dan vidnosti transspolnih oseb. Na voljo boste imele_i kamero, fotoaparat, materiale za ustvarjanje, računalnik in navdih drugih udeleženk_cev. Lahko pridete ustvarjati, načrtovati, se povezovati ali pa samo družiti ob prigrizkih.
 S ‘Parada povezuje’ si prizadevamo povezati lokalne LGBTIQ+ mlade, aktivistke_e in vse, ki jih zanima politična plat parad ponosa in boji za človekove pravice LGBTIQ+ oseb v Sloveniji in po svetu.
Zavedamo se, da je to, da se pojavimo kot LGBTIQ+ osebe na ulici, samo po sebi politično dejanje. In vemo, da to ni enostavno – zato želimo ustvarjati varen(varnejši) prostor za vse LGBTIQ+ osebe in prostor opolnomočenja.

Podrobnosti

Datum:
17. marca
Čas:
18:00–20:00
Spletna stran:
https://www.facebook.com/events/2262728390700053/

Organizator

Društvo Parada ponosa
Telefon:
031 330 162
Email:
info@ljubljanapride.org
Spletna stran:
www.ljubljanapride.org

Prizorišče

Preko Instagrama in Facebooka
Doma + Google Map
Font size