X
Menu
Loading Dogodki

« All Dogodki

  • This dogodek has passed.

Trening za koordinatorke_je prostovoljstva v organizacijah

27. novembra 2019 od 16:0018:30

* Vas zanima, kako kot koordinator_ica prostovoljstva vključevati mlade LGBTIQ+ osebe v delo svoje organizacije?

*Zakaj trditev “naša organizacija je odprta za vse” ni dovolj?

*S katerimi konkretnimi koraki lahko dosežete in privabite prostovoljke_ce z LGBTIQ+ identitetami in poskrbite, da se počutijo vključene in sprejete?

*Kaj pomeni varen prostor v kontekstu prostovoljstva in kaj lahko naredite za njegovo vzpostavitev?

Potem je trening pravi za vas! Trening je brezplačen.
Na trening se lahko prijavite preko prijavnice.

PRIJAVNICA

Mlade LGBTIQ+ osebe so podvržene večjemu tveganju za socialno izključenost. Večina organizacij ni primerno opremljenih za delo z LGBTIQ+ mladimi, čeprav imajo med svojimi prostovoljkami_ci in uporabnicami_ki tudi LGBTIQ+ osebe (če to vejo ali ne). Na to kaže tudi informacija, da se LGBTIQ+ mladi v prostorih, kjer preživljajo prosti čas (kot so npr. mladinski centri ali različne aktivnosti za mlade), relativno redko razkrivajo (manj kot 40 % jih je popolnoma razkritih). 14 % LGBTIQ+ mladih poroča, da se v takšnih prostorih včasih ali pogosto bojijo za svojo varnost. Ko k temu prištejemo še visoke odstotke vrstniškega nasilja, diskriminacije in nesprejetosti pripadnic_kov LGBTIQ+ skupnosti, postane jasno, da mlade LGBTIQ+ osebe pri vključevanju v prostovoljstvo potrebujejo razumevanje in podporo, ki naslavlja njihove specifične potrebe.

Na treningu vam bomo z vidika LGBTIQ+ oseb predstavile_i, kaj potrebujemo za uspešno vključevanje v prostovoljstvo, kakšna znanja za to potrebujete naše_i koordinatorke_ji in kako nas lahko kar najbolje podprete.

Delavnice izvajajo trenerke_ji bazena trenerk_jev društva.

Trening je del projekta Prostovoljstvo za družbeno participacijo in opolnomočenje LGBTIQ+ mladih, ki je financiran s strani Ministrstva za javno upravo.

Podrobnosti

Datum:
27. novembra 2019
Čas:
16:00–18:30

Organizator

Društvo Parada ponosa
Telefon:
031 330 162
Email:
info@ljubljanapride.org
Spletna stran:
www.ljubljanapride.org

Prizorišče

Društvo Parada ponosa
Dunajska cesta 10
Ljubljana,
+ Google Map
Font size