X
Menu
Loading Dogodki

« All Dogodki

  • This dogodek has passed.

SOUFIANE ABABRI: CALL ME BY THEIR NAMES

11. junija 2019 od 19:0020:30

»Osebno je politično,« je moto, ki prežema opus umetnika Soufiana Ababrija. Ababri nas popelje med rjuhe in nas povabi, da beremo med vrsticami. Razkrije nam svet, kjer telesa postanejo sredstva upora. S tem ko razgalja upodobljene osebe, razgalja tudi sistem, v katerem živijo. V svojih navidezno naivnih delih naslavlja teme, kot so homoseksualnost, moškost, rasa, nasilje, hierarhije in napeti odnosi med njimi. Navdihujejo ga osebne izkušnje, filmi, pornografija, politični aktivizem, šport in umetnostna zgodovina.

V čast nam je, da lahko predstavimo Ababrijevo delo v okviru ljubljanske parade ponosa. Parada ponosa je na prvem mestu dejanje upora, trdoživosti in sprevračanja družbenih norm s preprostim dejanjem javne prisotnosti. Prav na vsem tem pa temelji tudi Ababrijevo delo. Upodablja, kar je bilo prej javnosti skrito ali proglašeno za eksotično. Kot pripadnik manjšine – pa naj bo kot homoseksualec, imigrant, posameznik rjave polti – si jemlje pravico povedati svoje zgodbe in pri tem igra zgolj po svojih pravilih.

V Ljubljani bo razstavljena popolnoma nova serija njegovih risb, ki so nastale po naročilu RAVNIKAR GALLERY SPACE. Pred ljubljansko parado ponosa bo v Ljubljani preživel več kot mesec dni, v tem času bo opazoval mesto in na koncu predstavil svojo izkušnjo v njem. Tema njegove nove serije se bo tako razkrila šele v tem mesecu, gotovo pa nam bo ponudila pomemben vpogled v obdobju, ko prevrednotimo in slavimo vse, na kar smo ponosne_i.

Soufiane Ababri se je rodil leta 1985 v Tangerju v Maroku. Po koncu šolanja na Ecole Supérieure des Beaux-Arts v Montpellierju leta 2010 in na Ecole Nationale Supérieure des Arts Décoratifs v Parizu leta 2014 je Ababri razstavljal samostojno v različnih institucijah v Franciji in po svetu, med drugim v: Memories of a solitary cruise, The Pill Gallery, Istanbul (2019); Here is a strange and bitter crop, SPACE Mare Street Gallery, London (2018); Haunted lives, Galerie Praz-Delavallade, Paris (2018); Oh please! Don’t be angry! It’s based on emotional facts, Eternal Network Tours, Francija (2017) in What’s the name of the nation, Le Cube indépendant Art Room, Rabat (2016). Njegova dela so vključena v mnoge zasebne in javne zbirke, med drugim tudi v zbirke muzejev MAC VAL in FRAC Pointou-Charentes. Živi in dela med Parizom in Tangerjem.

RAVNIKAR GALLERY SPACE v sodelovanju z Društvom Parada ponosa
Kurator razstave: Jure Kirbiš

Podrobnosti

Datum:
11. junija 2019
Čas:
19:00–20:30

Organizatorji

Društvo Parada ponosa
Ravnikar Gallery Space

Prizorišče

Ravnikar Gallery Space
Prešernova cesta 10a
Ljubljana, 1000 Slovenija
+ Google Map
Font size