fbpx
X
Menu
Loading Dogodki

Pride Connects: Trans Renesansa

17. novembra od 17:0019:00
Legebitra in Parada povezuje predstavljata:
 
TRANS RENESANSA je dvodelna spletna delavnica umetnosti in kreativnega pisanja namenjena transspolnim osebam. Organizirata jo Legebitra in Ljubljana Pride z namenom obeleževanja letošnjega Meseca osveščanja o transspolnosti. To povezovanje trans skupnosti je hkrati tudi priložnost, da se skupaj kreativno izražamo, ne glede na to, če imamo predhodne izkušnje z umetnostjo ali s pisanjem. Verjamemo, da je pomembno ustvariti prostor samo za transspolne osebe, kjer se lahko počutimo varnejše ob raziskovanju naše kreativnosti ter njenega zdravilnega potenciala. Dela, ki ji bomo skupaj ustvarile_i na delavnici bodo pripomogla k vidnosti lokalne trans skupnosti, ter k raznolikosti in veselju, ki sta prisotna v njej.
 
Delavnica poteka v dveh delih. Cilj prve delavnice, ki bo potekala 3. novembra je raziskovati, kako se lahko vizualno pripovedovalstvo uporablja kot orodje za samopomoč, opolnomočenje in podporo drugih oseb, ki doživljajo medvrstniško nasilje ali nasilje, ki je posledica transfobije.
 
Druga delavnica bo potekala 17. novembra in bo navdih črpala iz ritualov za (soma)tsko poezijo in eksperimentiranje s procesom kreativnega pisanja transspolne_ga pesnice_ka C. A. Conrad. Udeleženke_ci bodo na delavnici šle_i skozi različne vaje kreativnega pisanja, ki jim bodo skozi skupinsko meditacijo pomagale reflektirati načine, kako se, kot trans osebe v svojem lokalnem okolju, gibljejo skozi svet. Conrad vidi to kreativno prakso kot “možno pot do načina življenja, kjer se ne bojimo poiskati tisto, kar je potrebno spremembe in potem to tudi spremeniti”. To je politični potencial, ki si ga želimo doseči s to delavnico.
 
Udeleženke_ce spodbujamo, naj se udeležijo obeh dogodkov, ni pa obvezno. Delavnici bosta večinoma potekali v angleščini, ker pa ena izmed oseb, ki bo vodila delavnico govori slovensko, se lahko na delavnicah uporablja angleški in slovenski jezik.
 
Če bi želel_a sodelovati na delavnici se prosim prijavi na info@ljubljanapride.org.
 
Parada povezuje se po poletnem predahu vrača s serijo novih kreativnih, povezovalnih in aktivističnih spletnih dogodkov (vsaj dokler se ne bomo morale_i ponovno srečevati v živo).
Parada povezuje stremi k povezovanju lokalnih LGBTIQA+ mladih, aktivistk_tov in vseh, ki jih zanima politična stran parad ponosa in bitke za človeške pravice LGBTIQA+ oseb v Sloveniji in po svetu. Zavedamo se, da je biti razkrita LGBTIQA+ oseba v javnem prostoru politično dejanje, ki ni lahko – želimo ustvariti varnejši prostor za vse LGBTIQA+ osebe, ter prostor kjer se vse_i osebe iz skupnosti počutimo opolnomočene_i.
 
Ljubljana Pride dogodek izvaja znotraj mladinskega projekta DekontRaminacija, s ciljem ozaveščanja o pomembnih obeležitvenih dnevih ter aktiviranja mladih aktivistk_kov.
 
Dogodek sofinancira Mestna občina Ljubljana.
Delovanje ter programe in projekte Društva informacijski center Legebitra sofinancira: Fundacija financiranje invalidskih in humanitarnih organizacij v Republiki Sloveniji – FIHO. Stališča organizacije ne izražajo stališč FIHO.

Share This Event

  • Ta dogodek je minil.

Podrobnosti

Datum:
17. novembra
Čas:
17:00–19:00

Prizorišče

preko spleta
Font size