X
Menu
Loading Dogodki

« All Dogodki

  • This dogodek has passed.

Premagovanje rasizma: Kako biti dobra_er zaveznica_k?

8. oktobra 2019 od 19:0021:00

Pogosto se zavedamo, da nekaj ni v redu, vendar ne vemo vedno, kaj lahko glede tega naredimo. Ko se gre za rasizem, se nam morda zdi, da ne razumemo vsega in nismo prepričane_i, kaj je najbolje storiti.

Na delavnici se bomo spoprijele_i z razumevanjem rasizma in njegovega vpliva na ljudi; ter z načini reagiranja na in proti rasizmu.

Delavnico bo vodila Amel Yacef. Amel ima korenine v Alžiriji, zadnjih 20 let pa deluje na področju mladinskega in skupnostnega dela na Irskem. Je islamska feministka in antirasistična aktivistka, ki verjame v transformativno pravičnost in njene vrednote.

Dogodek bo potekal v angleškem jeziku.

S ‘Parada povezuje’ si prizadevamo povezati lokalne LGBTIQ+ mlade, aktivistke_e in vse, ki jih zanima politična plat parad ponosa in boji za človekove pravice LGBTIQ+ oseb v Sloveniji in po svetu.

Zavedamo se, da je to, da se pojavimo kot LGBTIQ+ osebe na ulici, samo po sebi politično dejanje. In vemo, da to ni enostavno – zato želimo ustvarjati varen(varnejši) prostor za vse LGBTIQ+ osebe in prostor opolnomočenja.

Dogodek organiziramo s finančno podporo programa Erasmus+ Evropske komisije, saj Amel trenutno pri Društvu parada ponosa opravlja usposabljanje na delovnem mestu. Veseli nas, da bo Amel z nami preživela še naslednjih nekaj dni, saj je bila velika podpornica prizadevanj naše organizacije pri članstvu v Evropski mreži proti rasizmu (ENAR Europe) v času njenega predsedovanja organizaciji.

MOVIT, Erasmus+, ENAR Ireland, European Network Against Racism – ENAR

Podrobnosti

Datum:
8. oktobra 2019
Čas:
19:00–21:00
Spletna stran:
https://www.facebook.com/events/673188243212822/

Organizator

Društvo Parada ponosa
Telefon:
031 330 162
Email:
info@ljubljanapride.org
Spletna stran:
www.ljubljanapride.org

Prizorišče

Društvo Parada ponosa
Dunajska cesta 10
Ljubljana,
+ Google Map
Font size