X
Menu
Loading Dogodki

« All Dogodki

  • This dogodek has passed.

Podporna oseba – pomoč v čustveni ali duševni stiski

15. oktobra 2019 od 19:0021:00

10. oktobra obeležujemo svetovni dan duševnega zdravja, katerega namen je ozaveščanje in destigmatizacija težav v duševnem zdravju. Ko govorimo o podpori osebam v čustveni ali duševni stiski, velikokrat pozabimo, kako ključno vlogo pri tem igrajo skupnost in podporne osebe v življenju oseb, ki se znajdejo v stiski. LGBTIQ+ skupnost je ena od bolj ranljivih družbenih skupin na področju duševnega zdravja, pa kljub temu premalo govorimo in vemo o preventivi in ustreznih podpornih sistemih, ki si jih lahko pripadnice_ki skupnosti zagotovimo same_i.

Na tokratni delavnici se bomo ukvarjale_i s konceptom podporne osebe in raziskovale_i načine podpore in pomoči osebam v različnih čustvenih in duševnih stiskah. Kako na primeren način pristopiti k prijateljici_ju, za katero_ega te skrbi? Kako ponuditi podporo osebi, ki se bori z depresijo, anksioznostjo ali paničnimi napadi? Katere besede izbrati, na kakšen način ponuditi pomoč? Kako poskrbeti za osebno integriteto osebe v stiski, kako jo opolnomočiti? Na vsa zgoraj zastavljena vprašanja (in še kakšno drugo) bomo skupaj iskale_i odgovore na srečanju. Vabljene_i vse_i, ki vas tema zanima, povabite pa zraven še kakšno osebo, za katero predvidevate, da bi ji udeležba koristila. 🙂

Delavnico bo vodila Vesna Štefanec, socialna pedagoginja, ki se že skoraj desetletje ukvarja s tematikami, povezanimi z LGBTIQ+ skupnostjo in svetovanjem za LGBTIQ+ osebe. Po delavnici bo na voljo za kratke osebne pogovore in/ali za dogovor o svetovanju.

S ‘Parada povezuje’ si prizadevamo povezati lokalne LGBTIQ+ mlade, aktivistke_e in vse, ki jih zanima politična plat parad ponosa in boji za človekove pravice LGBTIQ+ oseb v Sloveniji in po svetu.

Zavedamo se, da je to, da se pojavimo kot LGBTIQ+ osebe na ulici, samo po sebi politično dejanje. In vemo, da to ni enostavno – zato želimo ustvarjati varen(varnejši) prostor za vse LGBTIQ+ osebe in prostor opolnomočenja.

Podrobnosti

Datum:
15. oktobra 2019
Čas:
19:00–21:00
Spletna stran:
https://www.facebook.com/events/554163642058841/

Organizator

Društvo Parada ponosa
Telefon:
031 330 162
Email:
info@ljubljanapride.org
Spletna stran:
www.ljubljanapride.org

Prizorišče

Društvo Parada ponosa
Dunajska cesta 10
Ljubljana,
+ Google Map
Font size