X
Menu
Loading Dogodki

« All Dogodki

  • This dogodek has passed.

Perera Elsewhere (UK/DE), Pride x Selekcija I.

20. junija 2019 od 21:0023:00

Sasha Perera, ki deluje pod umetniškim imenom Perera Elsewhere, z enim ušesom zmeraj prisluškuje prihodnosti. Z berlinskim triom Jahcoozi, katerega pevka je, so ustvarjali pionirsko basovsko glasbo še pred eksplozijo poliglotske plesne glasbe v zadnjem desetletju. Sama bi opisala žanr svojega najnovejšega albuma All of this kot »doom folk«, ki prekipeva od temnega popa, trip hopa in R&B-ja. Med drugim poje o optimističnem eskapizmu (Tomorrow south) in o vedno bolj vprašljivi ideji zbliževanja identitete in podjetniškega jezika – tako rekoč znamčenja same_ga sebe (All of this). Perera nima globalnega razpona samo kot producentka ali izvajalka, ampak je uspešna tudi kot DJ-ka in inštruktorica.

Navdihujejo jo zelo raznolike stvari vse od temačnih klubov do domorodnih in nezemljanskih zvokov, ki jih združi v čisto svoj napol abstrakten antiutopičen užitek s pridihom popa, ki daje njeni glasbi prepoznavnost, njenim pesmim pa do potankosti izdelano ozadje.

V svoji glasbi elegantno združuje organske in elektronske elemente, prostor pa daje tudi vokalnim odsekom, ki so hkrati presunljivi in pomirjujoči. Žanrsko združuje srhljivo ambientalno glasbo s psihadeličnim, avantgardnim R&B-jem in eksperimentalno ljudsko glasbo, tematsko pa naslavlja elitne ograjene mestne četrti, potrošništvo, egocentričnost, neprestan hrup v ozadju in svet, kjer slišimo zmeraj znova ena in ista mnenja.

Podrobnosti

Datum:
20. junija 2019
Čas:
21:00–23:00

Organizator

Pritličje

Prizorišče

Pritličje
Mestni trg 2
Ljubljana, Slovenija
+ Google Map
Font size