X
Menu
Loading Dogodki

« Vsi Dogodki

  • Ta dogodek je minil.

Parada povezuje: Artivizem

11. februarja od 18:0020:00

V februarju bodo dogodki Parada povezuje posvečeni iskanju in odkrivanju najboljšega aktivizma za vsako_ega od nas. 100 ljudi, 100 čudi, 100 aktivizmov. Ne glede na to, ali greš raje na ulico in protestiraš, raje izvajaš poučne delavnice z mladimi ali raje svojo zgodbo deliš skozi umetnost – če imaš željo po tem, da spreminjaš svet in zahtevaš spremembe za boljši jutri, zagotovo obstaja vrsta aktivizma, ki bo dala glas tvojim idejam. ?

Ta torek te vabimo, da se preizkusiš v artivizmu. Artivizem pomeni umetnost kot aktivizem in obratno. Še nisi uporabljal_a umetnosti kot medija komunikacije? Misliš, da umetnost ni zate? Ne verjameš, da lahko umetniška dela zelo naglas kričijo? Pridi in daj priložnost gostujočemu artivistu Filipu Vurniku, da ti dokaže nasprotno.

Za inspiracijo bo poskrbela tudi mini razstava z deli naših lokalnih artivistk_ov, Daniela Arzole in Antonija Karadzoskega.

?️ S ‘Parada povezuje’ si prizadevamo povezati lokalne LGBTIQ+ mlade, aktivistke_e in vse, ki jih zanima politična plat parad ponosa in boji za človekove pravice LGBTIQ+ oseb v Sloveniji in po svetu.

Zavedamo se, da je to, da se pojavimo kot LGBTIQ+ osebe na ulici, samo po sebi politično dejanje. In vemo, da to ni enostavno – zato želimo ustvarjati varen(varnejši) prostor za vse LGBTIQ+ osebe in prostor opolnomočenja.

Podrobnosti

Datum:
11. februarja
Čas:
18:00–20:00

Organizator

Društvo Parada ponosa
Telefon:
031 330 162
Email:
info@ljubljanapride.org
Spletna stran:
www.ljubljanapride.org

Prizorišče

Društvo Parada ponosa
Dunajska cesta 10
Ljubljana,
+ Google Map
Font size