X
Menu
Loading Dogodki

« All Dogodki

  • This dogodek has passed.

IDAHOBIT: Mednarodni dan boja proti LGBTIQ+ fobiji

17. maja18. maja

Letošnji IDAHOBIT (Mednarodni dan boja proti homo-, bi-, inter-, transfobiji), eden izmed najbolj pomembnih dogodkov LGBTIQ+ skupnosti, poteka s sloganom “Prekini tišino”.

Ta slogan prihaja v nenavadnem času polnem negotovosti: COVID-19 je privedel do dejstva, da je bilo veliko parad in drugih LGBTIQ+ festivalov in dogodkov odpovedanih ali prestavljenih, kar je posledično povzročilo oslabitev občutka skupnosti, prepoznavnosti in vidnosti LGBTIQ+ skupnosti.

Zato je bolj kot kdajkoli prej pomembno, da se angažiramo, mobiliziramo, pokažemo, da smo tu, da obstajamo in da so naša življenja pomembna in da ne bomo prenašale_i tišine! Ali kot je navedeno v letošnji izjavi: “Ko se bomo zbrale_i na ta svetovni dan, bo naš “hrup” tako glasen, da bodo vse naše LGBTIQ+ sestre in bratje po vsem svetu, ki v tem trenutku nimajo glasu, slišale_i zvok upanja in solidarnosti. ”

Ker nam COVID-19 otežuje zavzemanje ulic, nekateri na ulicah izrazito predstavljajo svoje politično mnenje s pomočjo ulične umetnosti in grafitov. Zato smo za vas pripravile_i (prihajajoči) video o tem – poglejte kako se z njimi prebija tišina! Video bo objavljen v nedeljo.

Pokaži svojo podporo:

▪️ Spremeni svoj okvir na facebook profilni sliki – okvirje najdeš tukaj:

OKVIR IDAHOBIT_Megafon1

OKVIR IDAHOBIT Megafon2

OKVIR IDAHOBIT Črne barve

OKVIR IDAHOBIT Bele barve

▪️ Dodaj svojo izjavo v dogodek → Mednarodni dan boja proti lgbtiq+ fobiji

🔻Zakaj prekinjaš tišino? 🔻Za kaj se boriš?

▪️ Pridruži se nam na dogodku Parada povezuje v torek, 19. maja, kjer bomo govorile_i o svojih izkušnjah, mislih in željah, vezanih na LGBTIQ+ skupnost v obdobju po karanteni. Več info o dogodku TUKAJ

 

Podrobnosti

Začetek:
17. maja
Konec:
18. maja

Organizator

Društvo Parada ponosa
Telefon:
031 330 162
Email:
info@ljubljanapride.org
Spletna stran:
www.ljubljanapride.org
Font size