X
Menu
Loading Dogodki

« All Dogodki

  • This dogodek has passed.

Lezbični bar

18. januarja od 21:0003:00

€5,00

Drage *lezbijke,

vabljene_i ste, da se pridete pogreti na drugi *Lezbični bar v sezoni!

Tokratna rdeča nit je lezbična scena 50. in 60. let, naslov dogodka pa je tudi naslov knjige Sin girls, ki jo je napisala Marlene Longman. Obstaja kar precej lezbične literature iz časov 50. in 60. in posledično reprezentacije žensk, ki so imele razmerja z ženskami.

Velikokrat je bil izgled, naslov in tudi vsebina knjige posledica želje urednika ali založbe. Lezbični odnosi so bili hkrati fetišizirani in označeni kot abnormalni, grešni in perverzni. Naš cilj je, kot že tolikokrat prej, nazaj prevzeti in po svoje krojiti to vsiljeno reprezentacijo. In tudi, lez bi honest, ideje za outfit so neskončne in neskončno dobre.

Rade bi obudile spomin na pomen lezbičnih barov v tistih časih, na oblikovanje identitet kot so butch in femme. Prav tako se želimo spomniti na prvi dogodek *Lezbičnega bara, ki se je zgodil leta 2016 in ki ga je povezovala podobna tema, le da so bila takrat v ospredju 20. in 30. leta. Kot dokaz boste lahko prelistate informativni lezbični izdelek, ki je nastal takrat.

*LEZBIJKE IMAJO TALENT!
To sezono bodo stvari malo drugačne. Še zmeraj lahko poješ karaoke ali “poješ” lipsync, poleg tega pa imaš možnost izraziti tudi svoje druge talente. Preberi poezijo, odigraj na inštrument, naredi stand up performance, zapleši izrazni ples …

*Lezbičnih talentov je neskončno in zato te vabimo, da se prijaviš in deliš svojega z občinstvom. Vsaka oseba/skupina pripravi svojo točko in naj najboljša zmaga!

Sodeluješ tako, da se vnaprej prijaviš → http://tiny.cc/snyeiz

Na samem dogodku prijave za nastop ne bodo mogoče.

Navodila in nasveti:

1. Odločiš se za nastop. Kaj boš počel_a, s kom, kaj potrebuješ od nas? Vse nam sporoči v prijavnici.
2. Izpolniš prijavnico → http://tiny.cc/snyeiz
3. Pripraviš si outfit, make-up in druge pripomočke. Če upoštevaš temo *Lezbičnega bara pri svojem nastopu, ti to prinese prednost.
4. Ko ugasnejo luči, vzameš mikrofon in oder je tvoj!

PRIJAVI SE TUKAJ! → http://tiny.cc/snyeiz

To sezono bo tvoja žirija publika, zato pripelji svoje oboževalke_ce. 😉 Zmagovalka_ec bo določen_a z glasovanjem, dodatne točke pa dobiš, če pri nastopu in/ali kostumu upoštevaš temo bara. Dodelili ti jih bosta gostujoči lezbični časovni popotnici Katja in Martina.

Po razglasitvi naj *lezbičnega nastopa sledi sproščanje na plesišču.

PRIJAVI SE TUKAJ → http://tiny.cc/snyeiz

Časovnica:
Druženje in mreženje: 21:00 – 23:00
Show: 23:00 – 1:00
DJ program: 1:00 – 3:00

Vse, ki se pridete v *Lezbični bar družiti že pred 22.00, nagradimo s štampiljko za celo noč.

Vstop v *Lezbični bar je prost do 23.00, po tem se zaračunava redna vstopnina 5 €, ki je namenjena kritju stroškov *Lezbičnega bara.

Ampak, pozor! Če želite štampiljko in s tem možnost, da hodite med dogodkom ven in noter brez plačila vstopnine, pridite med 21.00 in 22.00. Od 22.00 do 23.00 bo vstop še zmeraj prost, vendar takrat štampiljke ne dobite več zastonj.

*Lezbični bar je prostor, namenjen lezbijkam, biseksualkam, transspolnim ženskam, nebinarnim osebam, queer osebam – vsem, ki nam je skupna želja po drugi.

Vrata bodo odprta za vse, z našo skupno prisotnostjo pa bomo poskrbele, da bo *Lezbični bar varen prostor, kjer seksizem, homofobija, bifobija, transfobija in rasizem nimajo kaj iskati.

Za vsa dodatna vprašanja smo vam na voljo na info@ljubljanapride.org (Zadeva: Lezbični bar).

Podrobnosti

Datum:
18. januarja
Čas:
21:00–03:00
Cena:
€5,00
Spletna stran:
https://www.facebook.com/events/2627391184019800/

Organizator

Društvo Parada ponosa
Telefon:
031 330 162
Email:
info@ljubljanapride.org
Spletna stran:
www.ljubljanapride.org

Prizorišče

Klub Monokel
Masarykova cesta 24
Ljubljana, Slovenija
+ Google Map
Font size