X
Menu
Loading Dogodki

« All Dogodki

  • This dogodek has passed.

Priprave na 8. marec 1. del

25. februarja od 18:0020:00

V februarju (in začetku marca) bodo dogodki Parada povezuje posvečeni iskanju in odkrivanju najboljšega aktivizma za vsako_ega od nas. 100 ljudi, 100 čudi, 100 aktivizmov. Ne glede na to, ali greš raje na ulico in protestiraš, raje izvajaš poučne delavnice z mladimi ali raje svojo zgodbo deliš skozi umetnost – če imaš željo po tem, da spreminjaš svet in zahtevaš spremembe za boljši jutri, zagotovo obstaja vrsta aktivizma, ki bo dala glas tvojim idejam. 📣

Ta torek bomo obnovile_i svoje pridobljeno znanje s prejšnjih dogodkov Parada povezuje in ga prenesle_i v prakso! Naš cilj je, da 8. marca, na dan žensk, izvedemo aktivistično akcijo. Na dogodku 18. 2. smo začele_i razmišljati, kaj je naše sporočilo. Tokrat nadaljujemo z bolj konkretnimi načrti. Pogovarjale_i se bomo, kaj točno lahko in želimo narediti, kakšne so naše zakonske in druge omejitve in s kom se želimo povezati. Pridruži se nam, če se želiš aktivirati v družbi drugih aktivistk_ov.

🗣️ S ‘Parada povezuje’ si prizadevamo povezati lokalne LGBTIQ+ mlade, aktivistke_e in vse, ki jih zanima politična plat parad ponosa in boji za človekove pravice LGBTIQ+ oseb v Sloveniji in po svetu.

Zavedamo se, da je to, da se pojavimo kot LGBTIQ+ osebe na ulici, samo po sebi politično dejanje. In vemo, da to ni enostavno – zato želimo ustvarjati varen(varnejši) prostor za vse LGBTIQ+ osebe in prostor opolnomočenja.

Podrobnosti

Datum:
25. februarja
Čas:
18:00–20:00
Spletna stran:
https://www.facebook.com/events/671251986746576/

Organizator

Društvo Parada ponosa
Telefon:
031 330 162
Email:
info@ljubljanapride.org
Spletna stran:
www.ljubljanapride.org

Prizorišče

Društvo Parada ponosa
Dunajska cesta 10
Ljubljana,
+ Google Map
Font size