X
Menu
Loading Dogodki

« All Dogodki

  • This dogodek has passed.

Delavnica: Zgrabimo sovražni govor za roge!

21. oktobra 2019 od 16:0019:00

Delavnica naslavljanja sovražnega govora za vse, ki delajo z mladimi.

Prijavi se TUKAJ

Kultura sovraštva je zakoreninjena v vseh plasteh družbe, šolska in mladinska okolja niso izjema. Kot učiteljice_i, mladinske_i delavke_ci, mladinske_i voditeljice_i, trenerke_ji, aktivistke_i in strokovnjakinje_i nimamo zgolj moči, ampak tudi odgovornost, da se odzovemo na sovražni govor med mladimi. Vse »šale«, komentarji, kjer »mladi zgolj ponavljajo, kar so slišali doma« in/ali ki »jih ne mislijo resno« utrjujejo družbene neenakosti, ki izvirajo iz sistemov zatiranja.

Neredko pa se na sovraštvo ne utegnemo odzvati, saj nas skrbi načrtovan potek ure/dejavnosti ali pa ne vemo, kako. Na delavnici se bomo posvetile_i izzivom prepoznavanja, naslavljanja in transformacije sovražnega govora. Delile_i in raziskovale_i bomo strategije premagovanja sovražnega govora z uporabo transformativnih praks katerih namen ni zgolj preprečiti uporabe sovražnega govora v določenem okolju, ampak sprožiti postopek transformacije z namenom preseganja sovraštva.

Delavnica je namenjena vsem, ki delajo z mladimi.

Prijavi se TUKAJ!

(Dogodek bo potekal v slovenskem jeziku)

Delavnica se izvaja v okviru programa Erasmus+ Mladi v Akciji ter je diseminacijska delavnica projekta Transformacija sovražnega govora v mladinskem okolju.

Podrobnosti

Datum:
21. oktobra 2019
Čas:
16:00–19:00
Spletna stran:
https://www.facebook.com/events/489909188517611/

Organizator

Društvo Parada ponosa
Telefon:
031 330 162
Email:
info@ljubljanapride.org
Spletna stran:
www.ljubljanapride.org

Prizorišče

Društvo Parada ponosa
Dunajska cesta 10
Ljubljana,
+ Google Map
Font size